Dana 29. te 30. ožujka 2019. godine, u Lovranu te na otoku Krku (Općina Malinska – Dubašnica) održat će se prezentacija Agro – klastera Vukovarsko – srijemske županije.
Naime, cilj posjete je promocija i prezentacija proizvoda lokalnih OPG-ova s područja Vukovarsko – srijemske županije zainteresiranim hotelijerima i ugostiteljima.
Prezentacija će obuhvatiti izlaganje proizvoda na prikladnim promotivnim štandovima, te pripremu jela slavonske i srijemske kuhinje, za čiju je izradu zadužena Udruga kuhara Vukovarsko – srijemske županije.
Menu prema kojem će se predstaviti proizvodi je sljedeći:
- Uskrsni doručak: šunka, jaja, svježi sir, buncek
- Šparoge u slanini; šparoge s jajima
- Rolovani svinjski kare (nadjev kulen, sir šparoge), lovečke knedle u pikantom umaku
- Lungić ili ruža u slanini s gljivama, paprikom i tikivcama
- Špikovana svinjetina – granatir marš
- Tački s orahom, makom i pekmezom
Također, kroz menu će se, uz ostale proizvode, promovirati i meso autohtone pasmine crne slavonske svinje.