Ministrica Vučković uručila ugovore o EU potpori u VSŽ-u

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je 19. veljače 2021. godine posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju, pri čemu je uručila ugovore o sufinanciranju projekata iz Programa ruralnog razvoja stolarskoj radnji „Drvomont“ te obrtu „Kolarić“. Također, ministrica je održala i radni sastanak sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem i suradnicima na temu statusa Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, nakon čega je posjetila lokalne investicije ključne za razvoj poljoprivrede tog područja.

„U Vukovarsko-srijemskoj županiji je do danas ugovoreno 3,4 milijarde kuna iz europskih poljoprivrednih fondova putem 23.705 ugovora, od čega se više od 128 milijuna kuna odnosi na razvoj poljoprivrednih gospodarstava i njihovog poslovanja putem 574 ugovora o potpori iz Mjere 6 Programa ruralnog razvoja.” -istaknula je ministrica Vučković prilikom uručivanja ugovora.

Nakon sastanka s predstavnicima regionalne samouprave i dodjele ugovora ministrica je posjetila Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura i Drvno-tehnološki centar „Slavonski hrast“, strateške projekte ukupne vrijednosti 55 milijuna kuna financirane kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

Također, ministrica Vučković je svoj boravak u Vukovarsko-srijemskoj županiji zaključila posjetima farmi kokoši nesilica u Soljanima te Centru kompetencija u Lovasu – lokalnim projektima važnima za rast i razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje.