Projekt povezivanja lokalnih gospodarstava

Projekt „Povezivanje lokalnih gospodarstava prema mladim i starijim skupinama na području Vukovarsko-srijemske županije“ koji provodi Agro-klaster d.o.o. u suradnji sa partnerima Uredom za međunarodnu suradnju TINTL, Poljoprivrednim obrtom Sovar, OPG-om Slavica Dumendžić, Torzom d.o.o. i OPG-om Vlatko Glavašić, ide svojim tokom i dosada su odrađene brojne aktivnosti predviđene projektom kao i brojne promotivne aktivnosti.

Cilj projekta je povezivanje lokalnih OPG-ova i tvrtki plasiranjem svojih domaćih proizvoda (jaja, orasi, pekmez, med, sok od jabuke i lješnjak), kako bi povećali svoju proizvodnju – s naglaskom na ekološku proizvodnju, prema ciljanim skupinama kao što su dječji vrtići, domovi za starije i nemoćne osobe, osnovne škole, bolnice i ostali.

U sklopu projekta nabavljeno je jedno gospodarsko vozilo za distribuciju proizvoda od proizvođača do krajnjih potrošača, postavljen je samouslužni aparat ispred zgrade Županije u Vinkovcima sa domaćim proizvodima za promociju i prodaju proizvoda, nabavljena su dva hladnjaka za dva novootvorena prodajna mjesta u Soljanima i Lovasu, te su izrađeni brojni promotivni materijali i web stranica projekta.

Agro-klaster d.o.o. redovito sudjeluje na svim manifestacijma i događajima diljem Vukovarsko-srijemske županije gdje promovira projekt kao i svoje proizvode.