Delegacija Agro-klastera d.o.o. održala radni sastanak sa predstavnicima grada Novigrada i Općine Tar-Vabriga

Delegacija Agro-klastera d.o.o. održala je danas u Taru-Vabrigi radni sastanak sa predstavnicima grada Novigrada i općine Tar-Vabriga kao i najznačajnijih hotelijerskih i ugostiteljskih tvrtki s područja Istre.

 

 

 

 

 

 

 

Poznatim hotelijerskim tvrtkama Valamar i Plava laguna predstavljen je projekt povezivanja i umrežavanja OPG-a na području Vukovarsko-srijemske županije, a s ciljem da se autohtoni slavonski proizvodi u većem obimu nađu na policama trgovačkih lanaca i na stolovima naših turističkih i ugostiteljskih objekata. Tijekom sastanka zaključeno je da postoje realne potrebe i mogućnosti suradnje, osobito za neke prehrambene proizvode, ali je nužno osigurati dovoljne količine proizvoda, kontinuitet u isporuci i odgovarajuće logističke kapacitete za prihvat robe i potrebe brze dostave. Eko-proizvodnja je i na ovom sastanku prepoznata kao velika prilika za pozicioniranje na tržištu proizvodnje i prodaje hrane.

Upravo u tom smislu, nužno je da se naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva čim prije umreže, povećaju obim proizvodnje i nastave raditi na uvođenju propisanih normi i standarda u proizvodnji prehrambenih proizvoda. Konačni zaključak je da se za slijedeći sastanak priredi konkretan prijedlog i košarica proizvoda koju bi hotelijeri i ugostitelji eventualno mogli uvrstiti u svoju ponudu za sezonu 2019. Također je dogovoreno da se tijekom ove godine organizira promocija slavonskih proizvoda i proizvođača u Istri, a isto tako da zainteresirani ugostitelji i turidticki radnici posjete Vukovarsko-srijemsku županiju i osobno se uvjere u potencijale i mogućnosti buduće suradnje. Dan prije, u srijedu, delegacija Agro-klastera sastanak sličnog sadržaja odradila je i s predstavnicima grada Lovrana.