Održana Osnivačka skupština Udruge “Klaster proizvođača jaja Vukovarsko-srijemske županije”

Na inicijativu Agro-klaster d.o.o. , u utorak,  29.05.2018. je u Vinkovcima, u maloj županijskoj vijećnici održana  osnivačka skupština  Udruge „Klaster proizvođača jaja Vukovarsko-srijemske županije“.

Na taj način je osnovan prvi od desetak specijaliziranih klastera koje  Agro-klaster d.o.o. kao krovna županijska organizacija planira osnovati s namjerom  povezivanja i umrežavanja manjih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i tvrtki iz sektora proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Zadaća  novoosnovanog klastera je povezati proizvođače jaja sa drugim dionicima unutar distribucijskog lanca radi otvaranja novih tržišnih niša, primjena suvremenih pristupa i trendova u proizvodnji jaja (eko-proizvodnja, slobodan uzgoj…), te povezivanje sa znanstvenim institucijama s ciljem kreiranja proizvoda s većim stupnjem dodane vrijednosti .

Za predsjednika Udruge  „Klaster proizvođača jaja VSŽ“ izabran je Mile Jurić , vlasnik tvrtke  Delminium d.o.o. iz Starih Mikanovaca,  za dopredsjednika Stjepan Lučić, vlasnik obrta Peradarnik iz Gunje, a za tajnika Ante Špoljarić, zaposlenik Agro-klastera d.o.o.
Za članove upravnog odbora klastera osim naprijed navedenih  izabrani su i Anđelko Župarić (OG Močić, Županja) i Anto Gutić, načelnik općine Gunja.

Punu potporu radu Agro-klastera d.o.o. ,  te svim budućim specijaliziranim klasterima dao je i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, koji je također sudjelovao u radu  osnivačke skupštine.

Tijekom slijedećeg tjedna, po uzoru na naprijed opisanu, održat će se i osnivačke skupštine klastera proizvođača voća i voćnih proizvoda,  orašastih plodova i proizvođača sira Vukovarsko-srijemske županije.