Održane osnivačke skupštine Udruge „Klaster proizvođača voća i voćnih proizvoda VSŽ“ i Udruge „Klaster orašastih plodova VSŽ“

 

Na inicijativu Agro-klaster d.o.o., u ponedjeljak su u Lovasu u prostorijama poslovnog centra (Poslovna zona), Gospodarska ulica 1, održane  osnivačke skupštine udruge „Klaster proizvođača voća i voćnih proizvoda Vukovarsko-srijemske županije“ i udruge „Klaster orašastih plodova Vukovarsko-srijemske županije“.
Na taj način su osnovani drugi i treći specijalizirani klasteri koje Agro-klaster d.o.o. osniva radi povezivanja i umrežavanja manjih obiteljski poljoprivrednih gospodarstava i tvrtki iz sektora proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Zadaća novoosnovanih klastera je povezati proizvođače voća i voćnih proizvoda, te s druge strane proizvođače orašastih plodova radi otvaranja novih tržišnih niša, primjena suvremenih pristupa i trendova u proizvodnji, te povezivanje sa znanstvenim institucijama s ciljem kreiranja proizvoda s većim stupnjem dodane vrijednosti.

 

Za predsjednika Udruge „Klaster proizvođača voća i voćnih proizvoda VSŽ“ izabran je Domagoj Vidić, vlasnik tvrtke Torzo d.o.o. iz Nuštra, za dopredsjednika Ivan Dumendžić (OPG Dumendžić) iz Vukovara, a za tajnika Ivana Murat, zaposlenica Agro-klastera d.o.o.
Za članove upravnog odbora klastera osim gore navedenih izabrani su i Danijel Damjanović (OPG Damjanović Ivankovo), Tanja Cirba (načelnica Općine Lovas), Sandra Banožić (Vukovarsko-srijemska županija), Dragan Sudarević (načelnik Općine Stari Jankovci).

 

Za predsjednika Udruge „Klaster orašastih plodova Vukovarsko-srijemske županije“ izabran je Damir Sovar, vlasnik P.O. „Sovar“ iz Sotina, za dopredsjednika Tomislav Klarić, vlasnik OPG Klarić, te za tajnika Ante Špoljarić, zaposlenik Agro-klastera d.o.o.
Za članove upravnog odbora klastera osim naprijed navedenih izabrani  su i Dragan Sudarević (načelnik Općine Stari Jankovci), Tanja Cirba (načelnica Općine Lovas), Milan Sabljak (vlasnik OPG Sabljak Lovas), te Krešo Marić (OPG Marić Stari Mikanovci).

Punu potporu radu Agro-klastera d.o.o., novoosnovanim i svim budućim specijaliziranim klasterima dala je i Sandra Banožić,predstavnica županije koja je sudjelovala na skupštinama u svoje i u ime župana Bože Galića,