Održana Osnivačka skupština Udruge “Klaster proizvođača sira Vukovarsko-srijemske županije”

Na inicijativu Agro-klaster d.o.o. , u utorak,  05.06.2018. je u Vinkovcima, u maloj županijskoj vijećnici održana  osnivačka skupština  Udruge „Klaster proizvođača sira Vukovarsko-srijemske županije“.

Na taj način osnovan je četvrti od desetak specijaliziranih klastera koje Agro-klaster d.o.o. planira realizirati, radi povezivanja i umrežavanja manjih poljoprivrednih gospodarstava i tvrtki iz sektora proizvodnje. Zadaća novoosnovanog klastera je povezati proizvođače sira, te otvaranje novih puteva na tržište, primjena suvremenih pristupa i trendova u proizvodnji, te povezivanja sa znanstvenim institucijama.

Za predsjednika Udruge “Klaster proizvođača sira Vukovarsko-srijemske županije” izabran je Mijo Pranjić, vlasnik OPG Pranjić iz Drenovaca, za dopredsjednika Udruge izabran je Branko Bataković, vlasnik OPG Bataković iz Mikluševaca, a za tajnika je izabran Nikola Ilić, zaposlenik Agro-klastera d.o.o.
Za članove upravnog odbora Udruge “Klaster proizvođača sira Vukovarsko-srijemske županije” osim gore navedenih izabrani su i Nikola Kostić (OPG Kostić) iz Starih Mikanovaca, Stjepan Abramović iz Drenovaca, Andrija Matić iz Drenovaca te Tatjana Lovrić-Jovanović iz Komletinaca.
Za članove nadzornog odbora udruge izabrani su: Marko Maroševac iz Županje, Ante Špoljarić iz Ivankova i Verica Mušić iz Soljana.

Punu potporu radu Udruge “Klaster proizvođača sira VSŽ” dao je Andrija Matić u svoje ime i u ime Vukovarsko-srijemske županije.