AGRO-KLASTER d.o.o. na 53. Međunarodnom sajmu u Krapini

U  „53. tjednu kajkavske kulture u Krapini“ , Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije organizirali su 26. Međunarodni sajam gospodarstva „Zagorski gospodarski zbor“.

Ovogodišnjem gospodarskom zboru zemlja-partner je bila Republika Austrija, županija partner je Vukovarsko-srijemska županija, a sajam se održavao od 06. do 08. rujna 2018. godine. Osnovni cilj održavanja Zagorsko gospodarskog zbora je upoznavanje građana sa proizvodima sa područja Zagorja i Slavonije.

Agro-klaster d.o.o. na zboru je okupio veliki broj različitih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa područja Vukovarsko-srijemske županije. Na otvorenju Sajma župan Božo Galić iznio je par riječi i izrazio zadovoljstvo što je naša županija partner na ovogodišnjem Gospodarsko zboru.  Na otvorenju je također sudjelovao i direktor Agro-klastera d.o.o., Zdenko Podolar.

Agro-klaster d.o.o. predstavio je proizvode slijedećih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava: OPG Vlado Ferbežar iz Otoka sa suhomesnatim proizvodima, Mesnica As iz Županje sa suhomesnatim proizvodima, OPG Pranjić iz Drenovaca sa mliječnim proizvodima, OPG Dumendžić iz Vukovara s voćnim džemovima i medom, OPG Travančić sa medovima, OPG Sudarević sa medovima, OPG Mikinac sa makom, OPG Juzbašić sa rakijama, OPG Peulić sa proizvodima od aronije, OPG Besek sa bučinim uljem i sjemenkama, OPG Lovrić sa kozjim sirevima, PZ Lovas sa vinima, OPG Čobanković sa vinima, PZ Lovas sa vinima, Zadruga Vinkovačka šparoga sa kiselim šparogama, Agrolov sa brašnom i makom te Torzo d.o.o. sa sokom od jabuke, Delminium d.o.o. sa jajima i Ekodar j.d.o.o. sa suncokretovim uljima.

Tijekom održavanja prvog dana Sajma izložbeni prostor Vukovarsko -srijemske županije i Agro-klastera d.o.o. posjetio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sa ostatkom delegacije.
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je sajam zadnjeg dana održavanja istog te obišao izložbeni sajam Agro-klastera d.o.o.
Općenito Sajam je bio vrlo dobro posjećen i velika je bila zainteresiranost za proizvodima sa područja Vukovarsko-srijemske županije.