”Mali fajferica gastro show” i specijaliteti od crne slavonske svinje u Taru

Danas je u Kući tradicijske gastronomije u Taru, na inicijativu i uz potporu Vukovarsko-srijemske županije i Agro-klastera d.o.o. Vinkovci, održana promotivna manifestacija “Mali fajferica gastro show”. Tom prigodom je poznati gastro stručnjak Tomislav Špiček u ime stočarskih udruga Utvaj i Fajferica prezentirao različite vrste jela od mesa crne slavonske svinje.

Prezentaciji je nazočilo pedesetak kuhara iz najpoznatijih i najvećih hotelskih i ugostiteljskih kuća u Istri kao što su Valamar, Plava Laguna, Maistra, Amines i drugi. Svi prisutni su bili ugodno iznenađeni ukusno pripremljenim specijalitetima i iskazali veliki interes, kako za meso i proizvode od crne slavonske svinje, tako i za druge proizvode naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koje je i ovom prilikom predstavio Agro-klaster Vukovarsko-srijemske županije.

Priliku za predstavljanje svojih vina iskoristio je i naš poznati vinar iz Iloka Mladen Papak. Ovaj gastro show posjetio je i župan Božo Galić i tom prilikom se zahvalio predstavnicima općine Tar-Vabriga i svima koji su doprinijeli da se suradnja općina Tar-Vabriga i Lovas pretoči u ozbiljnu gospodarsku suradnju dviju županija.