XIII. Gospodarski forum Vukovarsko – srijemske županije u Lovasu

Dana 26. rujna u Regionalnom poslovnom centru u Poslovnoj zoni Lovas, u okviru Miholjskih dana Općine Lovas, s početkom u 10.30 sati, održao se XIII. po redu Gospodarski forum Vukovarsko – srijemske županije.

Agro-klaster d.o.o. jedan je od suorganizatora već tradicionalnog foruma, koji za temu ove godine ima unaprjeđenje i poticanje gospodarstva kroz udruživanje i ostvarivanje partnerstva.

Sudionici foruma bili su načelnica Općine Lovas, gđa. Tanja Cirba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj VSŽ gđa. Zrinka Čobanković, predstavnik RA VSŽ g. Goran Koprivnjak, voditelj Ureda TINTL g. Mladen Markešić, voditelj LAG Srijema g. Albert Varga, voditeljice projekata koji se provode na području Općine Lovas gđe. Danijela Balić i Tajana Brajković, te predstavnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta g. Jurica Mateša.

Agro – klaster d.o.o. su predstavili zamjenik direktora g. Željko Cirba te suradnik g. Zvonimir Dragun.

Jedni od uzvanika koji su govorili na forumu bila su i dva proizvođača Agro-klastera d.o.o., g. Ivan Dumendžić dopredsjednik Klastera proizvođača voća i voćnih proizvoda, te g. Goran Rubić proizvođač jaja iz slobodnog uzgoja, te su nastupili kao primjeri dobre prakse. Proizvođači su prisutnima poslali snažnu poruku kako svatko od nas ponaosob treba krenuti od samog sebe, poticati kontinuirano svoju naviku kupovine domaćih proizvoda gdje se na taj način potiče i promjena svijesti potrošača, ali i sama daljnja proizvodnja. Zaključili su kako nema budućnosti adekvatne i konkurentne proizvodnje bez udruživanja i uzajamnog potpomaganja svih dionika društva.

Agro-klaster d.o.o. i danas, 27. rujna, sudjeluje u sklopu Miholjskih dana Općine Lovas s promotivnim štandom poljoprivrednih proizvoda OPG-ova.