Slavonski tradicionalni proizvodi predstavljeni na sajmu ”Okusi regija” u Poznanu

Vukovarsko-srijemska županija i Agro-klaster po drugi puta na sajmu „Okusi regija“ u Poznanju

I ove godine slavonski tradicionalni proizvodi predstavljeni su na sajmu „Okusi regija“ uključujući Slavonski kulin, kulinovu seku, Slavonsku kobasicu, dimljenu slaninu i brojne druge proizvode domaćih proizvođača okupljenih oko Agro-klastera. Tu u se našli i domaći lješnjaci, bučino ulje, sok od jabuka, sok od aronije, đem od šljiva, mljevena paprika, kravlji sir (s paprikom, sa bučinim sjemenkama, …). Osim što su posjetitelji pokazali veliki interes za našim domaćim proizvodima, prilika je to za promociju turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije koja oslanja upravo na visoko kvalitetne proizvode domaćih proizvođača a idealno se sljubljuje s vinima tog podneblja. Tvrtka Agro-klaster u pretežitom vlasništvu Vukovarsko-srijemske županije zastupa hrvatske proizvođače tradicionalnih proizvoda, malih i srednje velikih poduzeetnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva. U sastavu delegacije predvođene Uredom župana Vukovarsko-srijemske županije su Nikola Ilić, voditelj Komercijalnih poslova Agro-klastera, Ilija Jelović, vlasnik Mesnice „AS“ i Krunoslav Srpak, viši savjetni – specijalist za međunarodnu suradnju i EU poslove kao predstavnik Vukovarsko-srijemske županije.

U sastavu delegacije Velikopoljske regije bili su maršal Velikopoljske regije Marek Wozniak i suradnici, predstavnici Razvojnog fonda Velikopoljske regije, predsjednica uprave Poljske komore regionalnih i lokalnih prehrambenih proizvoda gđa. Izabela Byszewska, te predstavnici Moldavske delegacije.

Sajam „Okusi regija“ okuplja oko 200 izlagača domaćih proizvođača tradicionalne hrane iz svih poljskih regija ali i prijateljske među kojima je i Vukovarsko-srijemska županija. Sajam svake godine posjeti 30-35 tisuća potrošača, ljubitelja hrane.

Izvor foto i tekst: Vukovarsko – srijemska županija