Otvorenje Pakirnog centra za jaja iz slobodnog uzgoja malog kapaciteta u Lovasu

Dana 10. siječnja 2019. godine u Lovasu, upriličeno je svečano otvorenje PAKIRNOG CENTRA ZA JAJA IZ SLOBODNOG UZGOJA MALOG KAPACITETA.

Otvorenje pakirnog centra dio je projekta proizvodnje jaja iz slobodnog uzgoja, projekta koji je započeo u rujnu 2019. godine.

Ovaj pakirni centar biti će servis za ukupno devet kooperanata s područja Vukovarsko – srijemske županije, te će se u istome odvijati zaprimanje, sortiranje, kalibriranje te daljnja distribucija jaja iz slobodnog uzgoja prema svim kupcima.

Centar za pakiranje nosi i svoj odobreni broj 3632 ishođen od strane Ministarstva poljoprivrede te su za isti ishođeni certifikati sustava upravljanja sigurnosti hrane prema HACCP normi ISO 22000: 2005.

Projektom proizvodnje jaja iz slobodnog uzgoja tvrtke Agro-klaster d.o.o., osim pružanja kupcima jedan tip kvalitetnog proizvoda, nastoji se pomoći obiteljskim domaćinstvima kako bi proizvodili robu koja ima provjerenog kupca, te na taj način osigurali si dodatni izvor prihoda za svoje kućanstvo.

Svečanom otvaranju i blagoslovu prostorija nazočili su župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić i njegovi suradnici, načelnica Općine Lovas Tanja Cirba, profesor dr. sc. Zlatko Janječić s Agronomoskog fakulteta iz Zagreba, predstavnici Fakulteta Agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka, direktor Agro-klaster d.o.o. Zdenko Podolar, te njegov zamjenik Željko Cirba i suradnici iz Agro-klaster d.o.o., predstavnici razvojnih i lokalnih agencija, proizvođači zastupljeni u klasterima u sustavu tvrtke Agro-klaster d.o.o., kooperanti u proizvodnji jaja iz slobodnog uzgoja, te ostali uzvanici.

Svečano otvorenje je medijski popraćeno.