Nagrade na manifestaciji “S klobasicom u Europu”

Zapažen nastup i uspjeh Agro-klastera i naših partnera u Istri na manifestaciji “S klobasicom u Europu”

Ovog vikenda, 18. i 19. ožujka, u Svetom Petru u Šumi u Istri, održala se tradicionalna i vrlo priznata manifestacija “S klobasicom u Europu”.

Ova manifestacija svake godine okuplja brojne proizvođače autohtonih kobasica i drugih mesnih delicija iz cijele Hrvatske i nekoliko susjednih zemalja.

U okviru manifestacije koja sadrži sajamski i natjecateljski dio, Agro-klaster d.o.o. i Vukovarsko-srijemska županija organizirali su i nastup nekoliko naših malih proizvođača i OPG-a koji su sudjelovali u sajamskom programu ali su se sa svojim proizvodima (uzorci kobasice i kulen seke) uključili i u natjecanje za dodjelu priznanja.

Da u našoj županiji imamo odlične proizvođače i proizvode potvrdili su rezultati ocjenjivanja kojeg je provelo 20 stručnjaka iz Hrvatske i Slovenije, senzorskom metodom ocjenjivanja.

Na ocjenjivanje su pristigla 194 uzorka u različitim kategorijama a naš proizvođač Brčić d.o.o. iz Vrbanje proglašen je šampionom u kategoriji kulenove seke dok je OPG Juraj Sabljak proglašen vicešampionom u kategoriji autohtone slavonske kobasice.

Osim njih, zlatne medalje na ovom prestižnom natjecanju dobili su i Kulin Delić d.o.o. iz Babine Grede i PP BZ Babogredski feniks u kategoriji autohtone kulenove seke, a okitili smo se i sa četiri srebrna priznanja.