Održana Osnivačka skupština Udruge “Klaster proizvođača mesa i mesnih proizvoda VSŽ”

Na inicijativu Agro-klaster d.o.o., u utorak, 17. srpnja. 2018. je u Otoku, u gradskoj vijećnici održana Osnivačka skupština Udruge “Klaster proizvođača mesa i mesnih proizvoda Vukovarsko-srijemske županije”.

Osnivači klastera  su, uz Agro-klaster d.o.o., Vukovarsko-srijemsku županiju i još 10-ak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji se bave proizvodnjom i preradom mesa i mesnih proizvoda na području Vukovarsko-srijemske županije.
Svrha osnivanja ove Udruge jeste povezivanje proizvođača, zajednički nastup na tržištu, efikasnije korištenje raspoloživih sredstava iz EU i nacionalnih fondova, te izgradnja neophodnih logističkih i infrastrukturnih objekata.

Za predsjednika Udruge “Klaster proizvođača mesa i mesnih proizvoda Vukovarsko- srijemske županije izabran je Vlado Ferbežar, vlasnik OPG Ferbežar iz Otoka, za dopredsjednika udruge izabrani su Ilija Jelović i Andrija Čuha. Za tajnika udruge izabran je Nikola Ilić, zaposlenik Agro-klastera d.o.o.
Za članove upravnog odbora Udruge izabrani su: Vlado Ferbežar, Ilija Jelović, Andrija Čuha, Nikola Ilić, Ante Petričević i Damir Lenić.
Za članove nadzornog odbora izabrani su: Dragan Moric, Marko Spajić i Općina Andrijaševci.
Vlado Ferbežar kao novoizabrani predsjednik obratio se okupljenima i zahvalio se svima na ukazanom povjerenju. Njegove želja je što više se probijati na tržište izvan Republike Hrvatske. Spomenuo je i kako bi bilo vrlo važno otvoriti klaonicu na području grada Otoka.